Denk met ons mee Woonin maakt zich sterk voor goed wonen tegen een redelijke huurprijs voor mensen met een laag inkomen. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn lang. Daarom bouwt Woonin ook nieuwbouwwoningen. Denk mee

Meedenken

Woonin is actief in de regio Utrecht. We bieden betaalbare woningen in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede. Naast het onderhouden van onze bestaande woningen, bouwen we ook nieuwe woningen bij. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een goede en betaalbare woning. Soms dan bouwen we woningen op een stuk grond waar nog geen woningen staan. Maar we nemen soms ook het besluit om oude complexen te slopen. Hier bouwen we dan meer en betere woningen terug. Woningen die duurzaam zijn en aansluiten bij de huidige woningmarkt. We vinden het belangrijk dat huurders, omwonenden en woningzoekenden voor deze locaties meedenken over de toekomstige nieuwbouw.

Hoe kunt u meedenken?

Bij de projecten kunt u zien waar we bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen. Woont u op deze plek, wilt u er wonen of bent u omwonende? Meld u dan aan om online mee te denken over het ontwerp en de openbare ruimte.

Sommige uitgangspunten van het plan staan al vast. Deze hebben we samen vastgesteld met bijvoorbeeld de gemeente. Denk aan het aantal woningen, de woningtypen en de verdeling van sociale huurwoningen en midden huurwoningen. Waar kunt u dan nog wel over meedenken? Dat kan per project verschillend zijn en hangt af van de stedenbouwkundige kaders die we vanuit de gemeente meekrijgen. Soms kunt u meedenken over de hoogte en de breedte van de gebouwen of hoe de gebouwen in de openbare ruimte worden geplaatst. We willen ook graag met betrokkenen nadenken over parkeren, openbare ruimte, groenvoorzieningen en materiaalgebruik.

Klankbordgroepen

Participatie doen we zowel online als offline. Vindt u de ontwikkeling van de nieuwbouw heel erg belangrijk, denkt u graag actief mee en bent u bereid om hier wat meer tijd aan te besteden? Dan is het goed om te weten dat we ook met klankbordgroepen in gesprek gaan. Per project starten we vaak een klankbordgroep op van betrokken burgers. De uitkomsten van deze klankbordgroepen delen we op dit platform. Anderen kunnen hier dan weer op reageren. Met al deze informatie ontwikkelen we een breed gedragen plan.

Nemen we alle reacties en ideeën over?

Dat is helaas niet altijd mogelijk, maar we luisteren oprecht naar de ideeën en reacties die we ophalen bij de betrokkenen. Daar waar het mogelijk is en de ideeën de plannen verbeteren, voeren we dit door.

Contact

Heeft u vragen over het project Nijpelsplantsoen?

Neem contact op

 

Heeft u vragen over het project Romeinenbaanflats?

Neem contact op

 

 

 

 

Cookie-instellingen