Bewoners kunnen meedenken over toekomstplan Nijpelsplantsoen

16-02-2023
254 keer bekeken

Afgelopen najaar maakten woningcorporatie Woonin en gemeente Nieuwegein het toekomstplan voor het Nijpelsplantsoen bekend. Het toekomstplan gaat over groot onderhoud aan drie flats en de ontwikkeling van circa 200 sociale nieuwbouwappartementen.

Deze appartementen komen op de plek van flat 1 en een naastgelegen parkeerterrein. Dat betekent dat de 90 woningen van flat 1 worden gesloopt om plaats te maken voor 2-, 3- en 4-kamerappartementen.
 
De flats staan al geruime tijd in de stempels. Met het groot onderhoud aan de drie flats (Nijpelsplantsoen 91 t/m 360) worden de galerijen vervangen en de appartementen verduurzaamd. De eerste technische onderzoeken zijn inmiddels gestart. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2024 met de werkzaamheden te starten. Voor flat 1 start Woonin binnenkort de participatie op om de nieuwbouwplannen te ontwikkelen. Woonin gaat apart met bewoners van deze flat in gesprek over de sloop en het sociaal plan.
 
Bewoners kunnen meedenken over de nieuwbouw
Op de plek van flat 1 en het naastgelegen parkeerterrein komen circa 200 nieuwbouwappartementen met 2, 3 of 4 kamers. De appartementen krijgen een oppervlakte variërend van 50 tot 80 m2. Hiermee voegt Woonin een nieuw woonproduct toe op een locatie nabij het stadshart. “De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere huishoudens. En daar is op dit moment ook veel vraag naar”, aldus Katja van Boeijen (Manager Wonen Nieuwegein bij Woonin). Van Boeijen vervolgt: “Het aantal appartementen en het woonproduct ligt vast, maar er zijn nog veel thema’s om over mee te denken. Daarom starten we binnenkort met de participatie. We vinden het belangrijk om te weten waar de wensen en behoeften in de buurt liggen. Daar waar mogelijk passen we de plannen aan. Uiteindelijk willen we een plan dat goed aansluit bij de buurt en de bewoners.”
 
Meedenken kan online
Iedereen die wil meedenken over de toekomstplannen kan dat doen via de website www.denkmeewoonin.nl. Of je nu bewoner bent van het Nijpelsplantsoen of er juist in de toekomst graag zou willen wonen, via het online platform kun je ideeën inbrengen en op voorstellen reageren. Bewoners en direct omwonenden van het Nijpelsplantsoen die actief mee willen denken, kunnen zich aanmelden voor de klankbordgroep. Tijdens themasessies kunnen zij meedenken over volumes, parkeren, openbare ruimte, groen en duurzaamheid.
 
Breed gedragen plan
Door de buurt en andere geïnteresseerden te betrekken, hoopt Woonin tot een breed gedragen nieuwbouwplan te komen. In september zal een uitgewerkt plan met een samenwerkingsovereenkomst worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Met dit toekomstplan zetten Woonin en gemeente Nieuwegein zich in voor een duurzaam, leefbaar Nijpelsplantsoen voor huidige en toekomstige bewoners.

Afbeeldingen

Contact

Heeft u vragen over het project Nijpelsplantsoen?

Neem contact op

 

Heeft u vragen over het project Romeinenbaanflats?

Neem contact op

 

Heeft u vragen over het project Zwanenvechtlaan?

Neem contact op

 

 

Cookie-instellingen