1e klankbordgroep bijeengekomen

31-03-2023
184 keer bekeken

De eerste klankbordgroep voor de nieuwbouw Nijpelsplantsoen kwam op maandag 20 maart bijeen. Tijdens deze sessie maakten de aanwezige bewoners en omwonenden kennis met het projectteam van Woonin en de gemeente Nieuwegein en dachten zij mee over de volumes en indeling plattegrond van de woontoren.

Architectenbureau KCAP was aanwezig om een toelichting te geven op de volumes van de nieuwbouw. Zo is het idee dat er op kavel 5 (de huidige parkeerplaats) een appartementengebouw wordt gerealiseerd. Dit gebouw bestaat uit ongeveer 40 appartementen verdeeld over 5 of 6 bouwlagen. Op de plek van flatgebouw 1 (we noemen dit kavel 1) wordt een woontoren gebouwd van 13 of 14 woonlagen en een appartementencomplex van 9 woonlagen. In totaal worden er ongeveer 200 appartementen toegevoegd. Bij 13 lagen in de woontoren zal het gebouw op kavel 5 bestaan uit 6 bouwlagen. Bij 14 lagen in de woontoren zal het gebouw op kavel 5 bestaan uit 5 bouwlagen.

Ook werd er nagedacht over de indeling van de begane grond in de woontoren. Hier komt namelijk een gezamenlijke buurtwoonkamer. De klankbordgroep kon aangeven aan welke kant van het gebouw de woonkamer moet komen. Ook gaven zij aan dat het wenselijk is dat er twee ingangen komen. Op basis hiervan zijn drie plattegronden uitgewerkt. U kunt op deze website aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat en een toelichting geven. Ga naar de pagina ‘denk mee’ om uw mening te geven over de voorstellen.

Kom naar de klankbordgroep

Kon u niet bij de eerste klankbordgroepsessie zijn, maar wilt u wel graag meedenken? Kom dan naar de volgende bijeenkomst op maandag 17 april. We komen bijeen in het Leger des Heils (aan de overkant van het Nijpelsplantsoen. De avond begint om 19.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Lees hier meer informatie. 

Afbeeldingen

Contact

Heeft u vragen over het project Nijpelsplantsoen?

Neem contact op

 

Heeft u vragen over het project Romeinenbaanflats?

Neem contact op

 

Heeft u vragen over het project Zwanenvechtlaan?

Neem contact op

 

 

Cookie-instellingen